Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svoboda a jiné

Příspěvky

30. 5. 2016

Mé pozorování strany svobodných občanů

/ Rubrika: Svoboda a jiné

Po nějakou dobu jsem měl možnost číst fórum Strany svobodných občanů čili Svobodných (člen jsem nikdy nebyl, příznivectví ukončeno k IV/2016, pokud se někde objevuji jako příznivce i nadále, tak to není pravda), stejně jako jsem četl některé jejich příspěvky, facebooky, blogy atd., zde je tedy moje hodnocení tohoto subjektu.

 
Celý příspěvek

21. 5. 2016

Sociolog Jan Keller a zábavní parky

/ Rubrika: Svoboda a jiné

Další položkou, která to od profesora Kellera schytala, jsou zábavní parky.

 
Celý příspěvek

20. 5. 2016

Polenský zločin a jeho implikace

/ Rubrika: Svoboda a jiné

Zhruba před rokem se u města Polná (okres Jihlava) konala zvláštní vzpomínková akce na místě kde byla zavražděna roku 1899 křesťanská dívka Anežka Hrůzová.

 
Celý příspěvek

2. 5. 2016

Laura Hillier, RIP

/ Rubrika: Svoboda a jiné

20. ledna 2016 18-ti letá Laura Hillier zemřela obklopená svou rodinou, když čekala na transplantaci kmenových buněk k léčbě její akutní myeloidní leukémie. Laura nezemřela, kvůli nedostatku kostní dřeně dárců, protože vícero odpovídajících dárců bylo identifikováno o šest měsíců dříve. Jaksi, Laura byla na čekacím listě na lůžko v nemocnici – a mezitím na stálé vysilující chemoterapii. Vidíte, Laura měla smůlu, protože žila v Kanadě, kde vládou poskytována zdravotní péče „zdarma“ produkuje akutní nedostatek nemocničních lůžek pro pacienty potřebující transplantaci. Lokální Ontarijská nemocnice, která léčila Lauru, provádí jen 5 operací kmenových buněk za měsíc a Laura byla 33. na čekacím listě, zatímco dárci byli nalezeni v červenci 2015. Lauřina matka se pokoušela najít jinou nemocnici k provedení operace, ale objevila čekací listy všude v Ontariu stejně jako v celé Kanadě.

 
Celý příspěvek

1. 5. 2016

Sociolog Jan Keller a turistický průmysl

/ Rubrika: Svoboda a jiné

Další věc, která to od mistra Jana schytala je turistický průmysl. Velký koryfej sociologie ve své knize "Abeceda prosperity" tvrdí v hesle "Turistický průmysl", že turistický průmysl je hospodářské odvětví, jehož základem je rutinní péče o velkochov masových turistů. Jste-li turista a cestovatel, tak jste vlastně něco jako dobytek. Zřejmě jde o nenápadný odkaz na Kellerova předchůdce socialistického dobroděje Saint-Simona.

 
Celý příspěvek

16. 4. 2016

Sociolog Jan Keller a skromnost

/ Rubrika: Svoboda a jiné

Ve své kritice ideologie růstu sociolog profesor Jan Keller píše o skromnosti: "...z hlediska společnosti, která nutně potřebuje prosperovat, patří skromnost bezesporu ke zdaleka nejnebezpečnějším lidským neřestem. Čím je spotřebitel skromnější, tím více okrádá velkou řadu výrobců nejroztodivnějšího zboží, a ještě delší řadu poskytovatelů všemožných služeb. Společnost prosperity se nebuduje pro askety, a už vůbec ne pro lidi s tržně nezajímavou duchovní orientací. Bible, která se kupuje jednou za život, či dokonce vydrží rodině po celé generace, je odstrašujícím příkladem toho, jak spotřeba nemá vypadat. Lidé, kteří jsou skromní a vyjdou spokojeně i s málem, působí na neviditelnou ruku trhu jako tetanus. Jsou mnohem horší než lupiči, neboť se před nimi nelze pojistit, a nelze je ani žalovat. Skromní sabotéři prosperity jsou vrcholně cyničtí, neboť okrádají své bližní o zisk, a po trestněprávní stránce přitom vůbec ni neriskují.".

 
Celý příspěvek

12. 3. 2016

Sociolog Jan Keller a zlo individualismu - automobil

/ Rubrika: Svoboda a jiné

Další věcí, která se v knize "Abeceda prosperity" sociologa profesora Jana Kellera neobešla bez kritiky, je automobil. Jakožto na "symbolu" "zlého" individualismu nenechal Jan Keller na automobilu ani šroubek suchý.

 
Celý příspěvek

29. 1. 2016

Sociolog Jan Keller zbraně a lidově tvořívá ekonomie

/ Rubrika: Svoboda a jiné

Málo známým faktem působení sociologa Jana Kellera je jeho hluboké porozumění pro lidově tvořivou ekonomickou školu. Profesor Keller patří k jejím hlavním současným představitelům. Pěkně je to vidět na případu jeho knihy "Abeceda prosperity" v hesle "Zbraně".

 
Celý příspěvek

18. 12. 2015

Sociolog Jan Keller a ekonomové jako obhájci otrokářství

/ Rubrika: Svoboda a jiné

Víte, že podle sociologa profesora Jana Kellera jsou ekonomové v podstatě obhájci otroctví?

 
Celý příspěvek

27. 11. 2015

T. G. Masaryk, Ludwig von Mises a klasický liberalismus (III/III)

/ Rubrika: Svoboda a jiné

T. G. Masaryk, Ludwig von Mises a klasický liberalismus. Aneb byl Masaryk liberál anebo radikální etatista?

 
Celý příspěvek