Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. 7. 2017

Kulturkampf od Rothbarda I

[M. N. Rothbard, Říjen 1992. Původně vyšlo v Rothbard-Rockwell Reportu]

 

Ano, ano vy prohnilí pokrytečtí levičáci [v originálu a v USA označovaní běžně jako liberálové, šlo by použít i termín socialisté, pozn. překladatele], je to kulturní válka! Je to samozřejmě typické pro naši levičáckou "intelektuální" a mediální elitu: po osedlání a uzmutí naší kultury, po 20 předchozích letech (přinejmenším!) jejich kulturního dobývání USA, postupujícího bez odporu, po zakončení jejich úspěšného Gramsciho (pozn.: nejuctívanější italský stalinista z 20. let 20. století) "dlouhého pochodu našimi institucemi", byli levičáci připraveni usednout a nakládat s námi jako s dobytou provincií. Když náhle se někteří z nás obklíčených maloměšťáků začali bránit - dáni dohromady samozřejmě řečí Pata Buchanana před Republikánským národním shromážděním.


A pak, ach ta hrůza! Znovu po stržení několika cucků, které zbyly z naší respektované mediální masky objektivity, nářek a fňukání křičí skrze zemi: Buchanan "nás rozděluje", "odkrývá temnou stránku USA", a opět všichni odkazují na Patovu věčnou "zamračenost" (kdo mimochodem, kdy viděl Pata se mračit? Žádný společenský pozorovatel anebo politická figura, samozřejmě nesrovnatelně krutě a stále očerňovaná, není radostnější anebo lépe naložená - v obličeji).

 

Svoboda a vlastnictví od Ludwiga von Misese jako kniha ZDARMA

 


Ježíši, odkdy nás politici "nerozdělují"? Myslel jsem, a do 20. století je to skvělá pravda, že hlavním cílem politiků je "rozdělovat" lidi, oddělovat je dle zásad a ideologie, aby si to vyřídili, když se politici pokouší získat většinovou podporu obyvatel. Není to cíl demokratických politiků, v systému více než jedné strany?


Ne: samozřejmě ne, z pohledu liberální ideologie a obchodníků se špínou, kteří dominují naší kultuře. Pro ně je cílem politického radikalismu skutečně rozdělovat, a potom získat kontrolu; ale poté, co levičáci získají kontrolu, potom je cílem omámit zemi a politický systém, pak je cílem spojit všechny, včetně obou stran, pod jejich vlastní vládu, potom je cílem držet všechny sjednocené a veřejně odsoudit kohokoliv, kdo odhalí jejich chyby a hříchy, jako hrozného a zlomyslného "vyvolávače kontroverzí".


Je to stará lest, a ještě se zdá, že vždycky funguje. Jak uvedl Joe Sobran ve svém syndikátním sloupku: "Demokraté jsou stranou ekonomických parazitů, užívajících zdaňující sílu k tomu, aby mohla jedna část populace žít na útraty druhé části." Přirozeně, dodává Joe: "oni a jejich mediální spojenci považují vyvolávání kontroverze za smrtelný hřích. Parazitický organismus nechce, aby hostitel smýšlel o sobě jako o odlišné entitě se svými vlastními zájmy. Tak zkouší rétoricky sjednotit dva organismy v nerozlišujícím zájmenu 'my'." Přesně!

 

Pokračování zde.