Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. 5. 2020

Proč nejsem libtardem

Proč nejsem libtardem. Stručně a jasně v pár bodech. 

 

A. Nemaluji tak jako libtardi čtenářům až takové vzdušné zámky a vím, že svobodná společnost nebude společností inkluzivní, ale přesně naopak, bude hodně proti inkluzivní. Všeobjímající Tuckerovské libertariánství je nereálnou utopií

 

B. Nevyhýbám se psaní na témata jako je imigrace a islám. 

 

C. Vím, že nejsem morální relativista, ale jsem morální realista.

 

D. V teoretické oblasti nedělám kompromisy, nemůže se stát, že budu požadovat aktivitu státu třeba v oblasti stejnopohlavních sňatků, jen proto, že mezi mými podporovateli jsou homosexuálové anebo homosexualisté či z jiných důvodů.

 

E. Je fajn, že si díky svobodnějšímu trhu člověk bude moci leccos dovolit, ale k čemu to bude, když člověk vyjde na veřejnou ulici a bude se brodit mezi bordelem vyprodukovaný nepřizpůsobivými a bude obtěžován feťáky? Jak to požadují někteří libertariáni. Skutečně je každý stoupenec svobodného obchodu přínosem v boji za svobodu?

 

svobodny-pristav.jpg

 

F. Neobklopuji se podivnými existencemi. A jsem proti antidiskriminačnímu zákonodárství.

lukl.jpg

Ředitel Liberálního institutu Martin Pánek se raduje nad aplikací a rozšířením působnosti antidiskriminační legislativy! Ale antidiskriminační zákony jsou naprostým porušením smluvní svobody! 

 

panek_teplo.png

 

 

G. Nebagatelizuji rozdíly mezi národy a lidmi. 

 

I. Mises i Rothbard pokládali národnost za přirozenou, můj postoj je stejný, neodmítám obranné vlastenectví.

 

J. Vážím si Petra Macha.

 

K. Jsem pro svobodu slova a svobodu hodnocení kohokoliv na základě národnosti, náboženství  a tak podobně. Odmítám aby lidé byli nuceni uznávat příslušnost kohokoliv k nějaké skupině. Odmítám následující a podobné snahy o omezení svobody ze strany libtardů:

 

tardan.png

 

L. Odmítám libtardské fašisty, kteří chtějí ze svobodné společnosti násilím odstranit vlastenecky smýšlející lidi, kteří údajně nemají ve svobodné společnosti, co pohledávat. 

 

fasista-kodnar.png

 

Jsem za svobodu podnikání a jiné ekonomické svobody, za soukromé právo, soukromou regulaci, zdravé tradice. Jsem proti náboženskému fundamentalismu, nucené inkluzi a nucenému multikulturalismu, právům pro 52 pohlaví apod.