Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 3. 2023

Bílá supremacy ohrožovala černošský hip hop už v roce 1991!

Politickou korektnost a multikulturalismus považujeme za relativně novou věc, tyto věci však působí v USA již velmi dlouho. Příkladem je tento 30 let starý článek. 

[Vyšlo v březnu 1991 na Rothbard-Rockwell Review pod názvem "Hip Hopping at Howard". Autor Lew Rockwell, jr.]


Howardova universita ve Washingtonu (D. C.), přední americká instituce pro vyšší vzdělávání černochů, měla nedávno třídenní konferenci o rapu nazvanou "Hip Hop at Its Crossroads: Seizing the Cultural Agenda," hlásí David Mills z novin Washington Post.


V hudebním byznysu vysvětluje mluvčí Chuck D. ze skupiny Public Enemy, "davy a skupiny bílých lidí se snaží pošpinit bratra bez mrknutí oka." "Zabijeme bělouše v minutě," odpověděl King Zulu ze skupiny Defiant Giants, vládnoucí "nejnovějším kůl symbolem afrocentricity," vyřezávanou černou vycházkovou holí. "Není to žádná hůl," nicméně. "Je to klacek. Je to moje dědictví."

 

koniklece.jpg


Se skupinou New Kids on the Block a jinými, bílý přebírají rap, řekl "hip hopový aktivista" Harry Allen. Držel transparent, za proklínání a výkřiků ze strany publika, o bílém raperovi Vanilla Iceovi, kterého nazýval "rozšířením bílé supremacy" a bělošským "obsazováním a využíváním" černošské půdy. 


Po zahození transparentu na podlahu, Allen varoval monokulturní návštěvníky, že musí potlačit takováto vystoupení. Jinak, "za 40 let ode dneška, zde budete mít černošské chlapce v hrůze říkat, 'Víte, že rap byl kdysi černošský?"


Není dosti na tom, že je černým. "Vy, vy si pro něj půjdete," řekl raper Daddy-O divákům. "A když si pro něj půjdete, nemůžete si pro to jít, protože vaše mám řekne, byly v tom drogy, a nebo protože váš pecivál řekne, byly v tom drogy. Necháte to být."


Konference byla takovým úspěchem řekl ředitel A. Haqq Islam, že Howardova universita z ní udělá každoroční událost. Jedinou závadou, která se stala, když ženské skupiny Hoes With Attitudes a Bytches With Problems selhaly v tom, aby ukázaly ve svém panelu "běhny, padouchy a coury."


Během závěrečné části konference - večeru s rapem na otočné ploše - konferenciér Arthur 4X káral dav. Kdyby zde byli bílí, "budete všichni pleskat do rytmu." Při dalším hostu žádal diváky "přestaňte s tím kvůli svým bratrům." 


"On je bílý, on je bílý," ječel dav, zatímco pan 4X přihlížel se zděšením. Tony D., producent skupiny Poor Righteous Teacher se pokoušel vysvětlit, že zde byl jen proto, aby "jen nakopl tvrdé h..., ne měkké h..., jen tvrdé h..." Ale tato prosba nechala "lidi nehybnými," říká pan Mills.